leksjon 1
Spørsmål 1: Hvorfor har vi hygieneregler, og hva kan konsekvensene være dersom vi ikke følger de? -hvis man ikke sørger for å ha god hygiene kan maten bli infisert av bakterier og gjøre deg syk.
spørsmål 2:hvordan kan du unngå at noen blir syke av maten du lager? forklar hva det er viktigst å passe på.
- Da må du følge hygienereglene som er: Vask hendene grundig før du lager mat, ta av ringer, armbånd og klokker, bruk rent forkle og rene grytekluter, sørg for at det ikke kommer hår i maten, bruk rene redskaper, ikke lag mat om du er syk, ta oppvasken grundig, bruk en ren klut, ikke bruk oppvaskbørste når du baker og sitt aldri på kjøkkenbenken. Det viktikste er at maten ikke blir infisert av bakterier.
spørsmål3: Hvilke hygieneregler mener du er viktigst? hvorfor?
- Alle reglene er viktige, men vask hendene grundig, ikke lag mat om du er syk, ta oppvasken grundig mener jeg kanskje er de aller viktigste.
spørsmål 4: kan du nevne flere grønnsaker som kan brukes til snacks?
- Du kan bruke f.eks. Gulrot, brokkoli, blomkål, agurk, sukkererter, paprika og minimais
Gode og utfyllende svar! :)
SvarSlettGode og utfyllende svar! :)
SvarSlett